24-25 augusti 2017 håller Sveriges Kommunaljuridiska förening (SKJF) årsmöte och studiedagar i Sundsvall.

Sundsvall förekommer i historien med flera minnesvärda händelser. Liksom stora delar av övriga Norrlandskusten drabbades Sundsvall av rysshärjningarna år 1721, då ryssarna plundrade och brände ned staden och kvarlämnade endast ruiner. Staden som byggdes upp igen på samma plats, drabbades av en ny stadsbrand 1803, men växte till kraftigt under 1800-talet med sågverksindustrin. 1879 inträffade Sundsvallsstrejken och 1888 brann staden igen och beslut togs på inrådan av ett försäkringsbolag att endast stenhus fick byggas i stadens centrum, därför kallas Sundsvalls stadskärna för Stenstaden numera Stenstan..

Med Stenstan, Södra Berget, Casino Cosmopol och Hovrätten för Nedre Norrland finns mycket att se och göra för var och en.


Årets studiedagar har på programmet bland annat en ny kommunallag, ny förvaltningslag, dataskyddsförordningen och det politiska läget inför valet 2018.

Utföraransvar inom vården och praxis miljö- och pbl-området är andra programpunkter. Mellan föreläsningarna hoppas jag att du ska få bra möjligheter till nätverkande med både gamla och nya bekantskaper.

Torsdagskvällen tillbringar vi på Södra Berget med bland annat norrländsk buffé.Jag hoppas att vi efter en fin sommar och avkopplande semester ses i Sundsvall i augusti.


Niklas Witt

Ordförande i SKJF